www.ohhira.pl
h m s
h m s

Ekstrakt z roślin oraz żywe kultury bakterii w trosce o Twoje jelita

Pasta prebiotyczna - naturalna ochrona Twoich jelit

Dr.OHHIRA®

100% wegański produkt z naturalnych składników wspomaga i wyrównuje pH oraz mikroflorę układu pokarmowego.

W Twoich jelitach toczy się opowieść. Dobre bakterie niczym superbohaterowie stoją na straży zdrowia Twojego organizmu. A kiedy pojawiają się negatywne charaktery – chorobotwórcze bakterie, superbohaterowie ruszają do akcji.

szczepów bakterii
0

By wspomóc dobre bakterie, japońscy naukowcy stworzyli i opatentowali wyjątkowy kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego wraz z armią 65 rodzajów roślin naturalnie rosnących w Japonii. Zostały one zamknięte w paście prebiotycznej OM-X.

rodzajów roślin
0

To dzięki tym składnikom Twój organizm może pozbyć się uporczywych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. A wygodna forma pasty sprawi, że możesz rozprawić się z nimi, gdzie chcesz i kiedy chcesz.

wegański produkt
0 %
Do walki o zdrowe jelita naukowcy powołali

Formułę OM-X

Którą zbudowali na 3 filarach zdrowego mikrobiomu jelitowego:
probiotykach, prebiotykach i postbiotykach.

Probiotyki

Pierwszy filar składu pasty prebiotycznej – to żywe mikroorganizmy, tzw. dobre bakterie. Szybko zasiedlają jelita i tam zaczynają walkę z chorobotwórczymi bakteriami.

Prebiotyki

Drugi filar składu pasty prebiotycznej – to błonnik, który sprzyja produkcji dobrych bakterii w organizmie. Odżywia je, by prawidłowo rosły.

Postbiotyki

To resztki, które zostają probiotykach i prebiotykach. Naśladują działanie dobrych bakterii. Stymulują je do działania

Do składu suplementu diety Pasta prebiotyczna OM-X dodano witaminy, minerały, aminokwasy i kwasy organiczne, które wspierają zdrowe pH układu pokarmowego.

Te wszystkie składniki sprzyjają zachowaniu równowagi mikroflory bakteryjnej, dzięki czemu:

Sekretem działania składników suplementu diety Pasta probiotyczna OM-X jest proces jego wytwarzania –
Naturalna fermentacja

12 żywych szczepów bakterii oraz 65 rodzajów roślin (owoców, jagód, warzyw, grzybów oraz wodorostów morskich) naturalnie występujących w Japonii, bogatych w mikroelementy i witaminy przez 5 lat dojrzewa, karmiąc się nawzajem, w procesie naturalnej fermentacji pozbawionej obróbki termicznej. Następnie są one używane do stworzenia pasty, a zawarte w niej prebiotyki na jelita doskonale wpływają na różne procesy organizmu.

Co wyróżnia PASTĘ PROBIOTYCZNĄ OM-X?

Forma pasty sprawia, że możesz ją zażyć nawet w ekstremalnych warunkach. Wyciskasz bezpośrednio do ust. Możesz mieć ją zawsze przy sobie.

Naturalny ekstrakt z roślin oraz żywych kultur bakterii. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Pasta probiotyczna OM-X nie zawiera konserwantów, barwników, aromatów, pestycydów, nawozów chemicznych i GMO.

Czyli informacje o rodzaju, gatunku i numerze kolekcji kultury szczepowej. Posiada go każdy szczep bakterii w probiotyku OM-X.

Dzięki niskiej masie cząsteczkowej składniki suplementu diety – pasty probiotycznej OM-X są dobrze wchłaniane przez organizm.

Pasta probiotyczna OM-X to suplement diety zatwierdzony przez Główny Inspektorat Sanitarny – Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia.

Dzięki naturalnemu procesowi fermentacji bez obróbki termicznej pasta probiotyczna OM-X jest odporna na temperatury różnych pór roku.

Pasta probiotyczna OM-X jest dostępna w smaku suszone śliwki i figi z nutą czekolady.

Forma pasty umożliwia przyjęcie suplementu bez ryzyka zakrztuszenia się

Pasta probiotyczna OM-X jest produkowana zgodnie z zasadami GMP, czyli Good Manufactruing Practice.

Składniki suplementu diety Pasta probiotyczna OM-X®
będą wspierać Twój organizm, gdy:

Naturalne składniki i żywe kultury bakterii
będą najlepszym wsparciem dla Twoich jelit.

*BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII

 • Antibacterial effect of OM-X extract against Staphylococcus epidermidis and Staphylococcus aureus/ Antibacterial test of OM-X extract against Helicobacter pylori Conducted by Japan Food Research Laboratories Receipt date of the report: November 25, 2009
• Immunomodulatory effects of heat-killed Enterococcus faecalis TH10 on murine macrophage cells Tomohiro Itoh1, Yasuyoshi Miyake2, Ayumi Onda1, Junko Kubo1, Masashi Ando1,Yasuyuki Tsukamasa1 & Muneaki Takahata2, 1Laboratory of Aquatic Food Science, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture, Kinki University, 3327-204 Nakamachi, Nara 631-8505, Japan.

セール ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Nie przegap informacji o nowościach i przecenach! Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!