Wsparcie dla Twoich jelit – żywe kultury bakterii
Naturalny probiotyk i prebiotyk na zdrowie jelit i układu trawiennego zawierający bakterie kwasu mlekowego - Dr.OHHIRA®
Kiedy dobrych bakterii w jelitach jest za mało, ich miejsce zajmują te, które powodują uciążliwe dolegliwości i choroby. A przecież to właśnie w jelitach mieszka aż 70% komórek odpornościowych. Warto o nie zadbać. Aby organizm działał jak trzeba, w mikroflorze jelit musi panować równowaga.
Suplement diety Dr.Ohhira® Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego powstał, by wspomagać osłabione jelita. To kompozycja żywych kultur bakterii oraz roślin, które eliminują niechcianych gości w organizmie i przyspieszają jego regenerację, przynosząc ukojenie i lepsze samopoczucie.
Opracowana przez japońskich naukowców
Formuła OM-X
Została oparta o 3 filary zdrowego mikrobiomu jelitowego:
Probiotyki
Żywe mikroorganizmy, które łatwo osiedlają się w jelitach i tam skutecznie działają. Walczą z bakteriami, które narobiły szkody w Twoim organizmie. I nie pozwalają powstawać nowym szkodnikom. Są one niezbędne dla prawidłowego trawienia, wchłaniania składników odżywczych i wzmocnienia układu odpornościowego.
Naturalne probiotyki:
- zapobiegają biegunkom
- ułatwiają trawienie
- zwiększają odporność
- zmniejszają podatność na rozwój alergii
- wspomagają wchłanianie witamin i składników odżywczych
Prebiotyki
Wyspecjalizowany błonnik, który pobudza produkcję dobrych bakterii w organizmie. Pomaga im prawidłowo rosnąć, by jak najlepiej mogły zadziałać w walce z chorobotwórczymi bakteriami.
Prebiotyki pozytywnie działają na cały organizm:
- przywracają równowagę mikroflory jelitowej, np. po przebytej antybiotykoterapii
- wspomagają łagodzenie zaparć
- mają pozytywny wpływ na układ odpornościowy
Postbiotyki
Podczas uczty naturalnych probiotyków dokarmianych przez prebiotyki zostają resztki, które się nie marnują. To właśnie postbiotyki, naśladujące działanie dobrych bakterii. Stymulują probiotyki do działania i dzięki temu:
- redukują stany zapalne
- niwelują skutki stresu antyoksydacyjnego
- wspomagają dobre działanie układu trawiennego
- działają przeciwbakteryjne
- wzmacniają mikroflorę jelitową
jest proces jego wytwarzania -
Naturalna fermentacja
12 żywych szczepów bakterii wraz z 15 rodzajami roślin bogatych w mikroelementy i witaminy, naturalnie występujących w Japonii dojrzewa w procesie naturalnej fermentacji (bez obróbki termicznej). Po 3 latach naturalne probiotyki na jelita – bakterie kwasu mlekowego są doskonale przygotowane do walki o ich prawidłowe działanie.
Co wyróżnia Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego?
Czyli informacje o rodzaju, gatunku i numerze kolekcji kultury szczepowej. Posiada go każdy szczep bakterii w probiotyku OM-X.
Nie zawiera konserwantów, barwników, aromatów, pestycydów, nawozów chemicznych i GMO. Naturalne probiotyki i prebiotyki działają na korzyść Twoich jelit.
Dzięki niskiej masie cząsteczkowej składniki suplementu diety są dobrze wchłaniane przez organizm.
Suplement diety zatwierdzony przez Główny Inspektorat Sanitarny
Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
Wyprodukowany zgodnie z zasadami GMP, czyli Good Manufacturing Practice
Dzięki naturalnemu procesowi fermentacji bez obróbki termicznej suplement diety jest odporny na temperatury.
Składniki suplementu diety Dr.OHHIRA OM-X® wspomogą Twój organizm, jeśli:
- ciągle masz toaletę na oku, bo nękają Cię biegunki;
- masz dość wzdęć i zaparć, które odbierają Ci radość z życia;
- jesteś w trakcie lub po antybiotykoterapii;
- kochasz egzotyczne podróże, ale już nie raz „klątwa faraona” pokrzyżowała Twoje wycieczkowe plany;
- masz wrażliwą skórę, miewasz alergie pokarmowe i kontaktowe;
- życie w ciągłym biegu zmusza Cię do stołowania się w fast foodach i Twojego odżywiania nie można nazwać zdrowym;
- żyjesz w stresie.
Naturalny probiotyk na jelita - bakterie mlekowe
Twoje jelita i żołądek pełnią kluczową rolę w Twoim ogólnym zdrowiu i samopoczuciu. Dlatego ważne jest, aby zadbać o nie odpowiednio, wprowadzając do swojej diety naturalny probiotyk na jelita. Jednym z najbardziej skutecznych naturalnych probiotyków są bakterie mlekowe. Te przyjazne mikroorganizmy są obecne w produktach fermentowanych, takich jak jogurt naturalny, kefir czy kiszonki warzywne. Bakterie mlekowe, takie jak Lactobacillus i Bifidobacterium, pomagają przywrócić i utrzymać zdrową florę bakteryjną w jelitach. Regularne spożywanie tych probiotyków może pomóc w łagodzeniu dolegliwości jelitowych, takich jak zaparcia, biegunka, wzdęcia i nieprawidłowe trawienie.
Probiotyk z kwasem mlekowym Dr. OHHIRA OM-X® ma silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, które pomaga w utrzymaniu zdrowych jelit. Dodatkowo, probiotyki na żołądek korzystnie wpływają na równowagę pH w tym narządzie, co może łagodzić zgagę i problemy żołądkowe.
Pomagają również w utrzymaniu zdrowej wagi i metabolizmu oraz wzmacniają układ odpornościowy, chroniąc nas przed infekcjami i chorobami.
W celu ochrony swoich jelit sprawdź również
Naturalne składniki i żywe kultury bakterii będą najlepszym wsparciem dla Twoich jelit.
*BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII
• Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
• The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
• Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
• Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
• Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
• The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
• The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)
• Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
• The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
• Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
• Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
• Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
• The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
• The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)
BESTSELLERY
Może Cię zainteresować...