Wsparcie dla Twoich jelit

– żywe kultury bakterii​

Dr.OHHIRA®

KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW BAKTERII
KWASU MLEKOWEGO

Kiedy dobrych bakterii w jelitach jest za mało, ich miejsce zajmują te, które powodują uciążliwe dolegliwości i choroby. A przecież to właśnie w jelitach mieszka aż 70% komórek odpornościowych. Warto o nie zadbać. Aby organizm działał jak trzeba, w mikroflorze jelit musi panować równowaga.

0 %
komórek
odpornościowych
0
szczepów bakterii

Suplement diety Dr.Ohhira® Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego powstał, by wspomagać osłabione jelita. To kompozycja żywych kultur bakterii oraz roślin, które eliminują niechcianych gości w organizmie i przyspieszają jego regenerację, przynosząc ukojenie i lepsze samopoczucie.

0
szczepów bakterii

Opracowana przez japońskich naukowców

Formuła OM-X

Została oparta o 3 filary zdrowego mikrobiomu jelitowego:

Kiszonki

Probiotyki

Żywe mikroorganizmy, które łatwo osiedlają się w jelitach i tam skutecznie działają. Walczą z bakteriami, które narobiły szkody w Twoim organizmie. I nie pozwalają powstawać nowym szkodnikom.

Probiotyki:

Prebiotyki

Wyspecjalizowany błonnik, który pobudza produkcję dobrych bakterii w organizmie. Pomaga im prawidłowo rosnąć, by jak najlepiej mogły zadziałać w walce z chorobotwórczymi bakteriami.

Prebiotyki pozytywnie działają na cały organizm:

Postbiotyki

Podczas uczty probiotyków dokarmianych przez prebiotyki zostają resztki, które się nie marnują. To właśnie postbiotyki, naśladujące działanie dobrych bakterii. Stymulują probiotyki do działania i dzięki temu:

Sekretem działania składników suplementu diety Dr.OHHIRA®
jest proces jego wytwarzania -

NATURALNA FERMENTACJA

12 żywych szczepów bakterii wraz z 15 rodzajami roślin bogatych w mikroelementy i witaminy, naturalnie występujących w Japonii dojrzewa w procesie naturalnej fermentacji (bez obróbki termicznej). Po 3 latach probiotyki są doskonale przygotowane do walki o prawidłowe działanie jelit.

Co wyróżnia Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego?

Czyli informacje o rodzaju, gatunku i numerze kolekcji kultury szczepowej. Posiada go każdy szczep bakterii w probiotyku OM-X.

Nie zawiera konserwantów, barwników, aromatów, pestycydów, nawozów chemicznych i GMO.

Dzięki niskiej masie cząsteczkowej składniki suplementu diety są dobrze wchłaniane przez organizm.

Suplement diety zatwierdzony przez Główny Inspektorat Sanitarny
Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Wyprodukowany zgodnie z zasadami GMP, czyli Good Manufacturing Practice

Dzięki naturalnemu procesowi fermentacji bez obróbki termicznej suplement diety jest odporny na temperatury.

Składniki suplementu diety Dr. OHHIRA OM-X®
wspomogą Twój organizm, jeśli:

Naturalne składniki i żywe kultury bakterii
będą najlepszym wsparciem dla Twoich jelit.

*BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII

• Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
• The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
• Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
• Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
• Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
• The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
• The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)
• Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
• The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
• Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
• Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
• Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
• The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
• The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)