Z wiekiem stawy i kości dają o sobie znać i ograniczają Twoje plany. Po 25 roku życia ciało produkuje coraz mniej kolagenu odpowiedzialnego za prawidłową strukturę mięśni, wiązadeł, stawów i kości. Chcesz trenować i funkcjonować bez bólu tak, jak dawniej? Nowa dawka kolagenu może Ci to ułatwić.
Suplement diety Dr.Ohhira® kolagen do picia powstał w trosce o sprawność Twoich stawów. To unikalna kompozycja kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego, wspomagana przez antyoksydanty i inne naturalne składniki. Stworzony przez Japończyków, którzy wiedzą, jak zachować świetną kondycję przez długie lata.
Zobacz, jak składniki suplementu diety Dr.Ohhira® dbają o Twoje ciało:
KOLAGEN
To białko młodości, które łączy komórki skóry, kości i chrząstek.
Dzięki kolagenowi możesz zachować na dłużej:
• stawy, które funkcjonują bez bólu • Dobre krążenie krwi, bo kolagen dba o elastyczność naczyń krwionośnych • Sprężystą i napiętą skórę
KWAS HIALURONOWY
Odgrywa istotną rolę w prawidłowym ruch stawu. To główny składnik płynu stawowego. Odpowiada za sprężystość chrząstki stawowej.
Jego zadaniem jest wiązanie wody – wypełnia luki między włóknami kolagenu i elastyny oraz przestrzenie międzykomórkowe.
Niesie ukojenie dla Twoich stawów.
ELASTYNA
Budulec wiązadeł, ścięgien i ścianek naczyń krwionośnych.
Działa jak guma – przywraca rozciągniętej skórze jej strukturę. To dzięki niej, gdy się uszczypniesz, skóra najpierw rozciągnie się, a potem wróci do swojego pierwotnego wyglądu. Dba o jędrność i elastyczność Twojej skóry.
Antyoksydanty
KOENZYM Q10
Dodaje energii komórkom. Poprawia ich dotlenienie. Wspiera pracę układu krążenia, odpornościowego i nerwowego. A dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym – opóźnia procesy starzenia. Działa regenerująco na skórę.
WITAMINA C
Uszczelnia naczynia krwionośne. Podnosi odporność organizmu. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Jest niezbędna do prawidłowej budowy cząsteczki kolagenu.
Jak działa kolagen do picia Dr.OHHIRA®?
Dzięki mikroskopijnym rozmiarom cząsteczek jest przyswajany w przewodzie pokarmowym, skąd wędruje do komórek, które traktują go jak cegiełki do budowy własnego kolagenu. Ma on małą masę cząsteczkową oraz formę tripetydów kolagenu, co gwarantuje jego doskonałe wchłanianie.
• mprovement in the Moisture Content of the Stratum Corneum Following 4 Weeks of Collagen Hydrolysate Ingrestion. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, 56, 137-145 (2009). • Synergistic effect of collagen peptide and elastin peptide derived from salmon on promoting hyaluronic acid production and cell growth of normal human dermal fibroblast cells (SF-TY). Nippon Suisan Gakkaishi, 75, 86-88 (2009). • Final Test Report. Validation of skin-care effect on taking collagen drink. Face Survey Corporation, Osaka, Japan. Study No. 3120504. Date: 21-09-2012.
Ta strona korzysta z ciasteczek. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Więcej
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.